Dansstijlen

Algemene Dans Vorming
Staat voor Algemene Dans Vorming. Hierbij leren de allerkleinsten spelenderwijs bewegen op muziek en verkrijgen daardoor een algemene dansbasis door muzikaliteit, tijd- en ruimteperceptie.

Show / Dance
Bij deze les ligt de nadruk op Show. Op een rustige manier en op herkenbare muziek een choreo aanleren, met gelijkgestemden in de leeftijd van 20 tot 50. Ontspanning en inspanning liggen hier dicht bij elkaar en is voor elk niveau geschikt. Als je gewoon lekker wilt dansen is dit jouw groep!

Streetdance / Hip-Hop
De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Het zijn veel danspassen gericht op bewegingen uit videoclips, stoer en vrij, maak je eigen stijl.

Lyrical
Lyrical dance is een dansstijl die elementen van Ballet, Jazz en Modern combineert. De naam is ontleend aan het woord “Lyrics (tekst)” omdat de dansers de teksten uit een nummer gebruiken als inspiratie voor bepaalde bewegingen of expressies. Een lyrical dancer gebruikt gebaren, gezichs uitdrukkingen en gecontroleerde bewegingen om de dansbewegingen en emoties volledig uit te voeren.

Modern
Moderne dans is een  verzamelnaam voor verschillende danstechnieken. Men begint met het experimenteren met beweging als uitingsvorm van emoties. Hierbij worden zowel lichaam als geest getraind. Concentratie, coördinatie en lichaamsbeheersing vormen de basisingrediënten, maar altijd toegepast in combinatie met dansante aspecten als dynamiek, ruimtegebruik, presentatie en muzikaliteit.

Contemporary
Contemporary of Hedendaagse dans is gebaseerd op moderne danstechnieken en kan worden gedanst op bijna elke stijl van muziek of worden gecombineerd met andere dansstijlen om nieuwe vormen van beweging te creëren. In tegenstelling tot klassiek ballet wordt er ook grondwerk gedaan en wordt er veel op blote voeten gedanst.

 Jazz
Jazz heeft zijn oorsprong in de Afro-Amerikaanse dansgeschiedenis. Daarna ontstond er een mix tussen Afrikaanse en westerse dansvormen. De swingende jazzdans is verrassend en onvoorspelbaar en kent daarom vele stijlen en vormen, maar heel belangrijk blijft houding, coördinatie, lenigheid en spierversterkende oefeningen.

Klassiek
Ballet is een dansvorm waarbij een docent(e) veelal op basis van een uitgeschreven oefeningen precies voorschrijft welke passen en houding moeten worden uitgevoerd, op maat en ritme van muziek. In deze lessen wordt aandacht gegeven aan lenigheid, houding, techniek en expressie. Uiteraard worden het dansgevoel en de presentatie niet vergeten. Klassiek ballet is een zeer goede basis voor dansers.

In alle danslessen, met uizondering van de klassieke- en showles, komen alle dansvormen aan bod, zodat je ook met al deze dansvormen kennismaakt

Talent
Heb jij net dat beetje meer, meer passie, meer gevoel, meer skills, meer drive? Dan ben je in de Talentgroep op je plaats. Je kan deze les alleen als 2e (of 3e of 4e of…) les volgen. Iedereen kan (na overleg met de docent) inschrijven, maar na een maand wordt bekeken of je het gewenste niveau kan halen. In deze les wordt er namelijk net wat meer van je gevraagd dan in de reguliere lessen. Hier moet je willen én kunnen!

FitDance
In deze les worden de stijlen zumba, aerobic, boksen, kracht en conditie gecombineerd op de heerlijkste muziek.

The G’s
Deze les is speciaal voor kids/tieners met een verstandelijke beperking.
Het wordt één groot feest! Plezier staat met stip op nummer 1 in deze les.